boka Föreläsning med charlotte!

Charlotte är en mycket erfaren och uppskattad föreläsare och utbildare och har hållit många seminarier och föreläsningar både i Sverige, Skandinavien och Internationellt. Charlottes föreläsningar är oerhört populära och kända för att vara både inspirerande och lärorika. Ibland är det 5, ibland 500 i publiken. Inspiration, verktyg och mycket kunskap inom karriär, ledarskap, talang, personligt varumärke och Linkedin är en del av det Charlotte delar med sig av.
Alla föreläsningar kan genomföras på svenska eller engelska.

BOKA CHARLOTTE? Vill du boka Charlotte för en föreläsning eller workshop? Kontakta henne direkt här>>

aktuella LINKEDIN-föreläsningar

stick ut på linkedin - för företag

Lär dig nyttan för företaget med att finnas på LinkedIn. Här går Charlotte igenom hur ni kan positionera företaget som ledande auktoritet i branschen, bygga och synlig-göra företagets varumärke genom en företagssida som drar maximal uppmärksamhet, hur ni skräddarsyr och optimerar chefernas och medarbetarnas personliga profiler och hur ni skapar varumärkesambassadörer internt som sprider företagets varumärke i sina egna kanaler. Ni lär er smarta sätt att attrahera nya medarbetare, använda grupper och skapa ett innehåll som faktiskt intresserar människor!

BOKA CHARLOTTE? Vill du boka Charlotte för en föreläsning för ditt företag?  Kontakta henne här>>

social selling genom linkedin

Social selling (social försäljning ) har blivit ett viktigt verktyg för framgångsrika säljare och företag att kommunicera med sina potentiella kunder.
Här berättar Charlotte hur du hittar och knyter kontakter med potentiella kunder via sociala medier för att öka försäljningen. Du lär dig använda LinkedIn som en kanal för att bygga strategiska relationer med en tydlig 5-stegsprocess.  
Du lär dig jobba aktivt med din närvaro på sociala medier och hur du svarar på frågor och tillhandahåller ett intressant och relevant innehåll tills kunden är redo att köpa - istället för att använda kalla samtal eller hårdförsäljning.

BOKA CHARLOTTE?  Kontakta henne här>> 

stick ut på linkedin - för alla

Stick ut på LinkedIn- bygg ditt personliga varumärke

Vill du utveckla din karriär, hitta nya kunder eller medarbetare eller kanske ett nytt spännande internt jobb? I dagens informationsbrus är det allra viktigaste – och svåraste - att sticka ut. 
Under föreläsningen med Charlotte får du med dig verktyg för hur du kan använda Linkedin för att nå dina karriärmål. LinkedIn är det snabbast växande professionella karriärnätverket i modern tid men bara en bråkdel vet hur man skapar en professionell och säljande profil. Ta chansen och lyssna på Charlotte och lär dig hur du sticker ut genom att bygga ett tydligt personligt varumärke och skapa ett vasst digitalt CV och LinkedIn-profil. 

BOKA CHARLOTTE?  Kontakta henne här>>

Bygg ditt professionella nätverk med Linkedin

LinkedIn är ett oslagbart verktyg när det gäller att knyta professionella kontakter. Många har en profil men utnyttjar inte alls nätverkets fulla potential.
I föreläsningen med Charlotte lär du dig hur du ska bygga upp ett strategiskt nätverk som hjälper dig att nå dina mål - en bättre karriär, ett nytt jobb eller nya affärer. Lär dig bygga en intresseväckande profil som hjälper dig att knyta och upprätthålla viktiga kontakter i din professionella roll; med kunder, leverantörer och samarbetsparters. 
Vilka ska du ha med i ditt nätverk, vilka ska du tacka ja och nej till och hur använder du ditt nätverk på ett smart sätt?
Investera i din egen yrkesutveckling och lyssna på Charlottes tips och kloka råd.

BOKA CHARLOTTE?  Kontakta henne här>>

AKTUELLA KARRIÄR- & INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

boosta din karriär

Vill du ha ett nytt jobb, få fart på din karriär eller prova en ny bana? Vill du känna mer motivation, engagemang och förnyelse? Att förändra ditt arbetsliv går enklare om du är förberedd och har mål, delmål och en bra plan att följa. Karriärförändring kräver nya utmaningar, kontakter och ibland lite okonventionella lösningar. Och inte minst modet och förmågan att sedan sätta planen i verket.

Under föreläsningen med Charlotte får du verktygen för att hitta vad du vill göra och hur du ska komma dit. Lär dig göra en karriärplan som för dig framåt i steg som passar just dig.  Här får du massor av inspiration, tips och kunskap från Charlotte Hågård, pionjär inom karriärutveckling i Sveriges.

BOKA CHARLOTTE?  Kontakta henne här>>

Alla har talang

Alla har talang. Men vad är egentligen talang? Karriärexperten Charlotte Hågårds budskap är att alla har talang och kapacitet att nå sin fulla potential. Talang handlar inte om att ha ett högt IQ eller absolut gehör utan är en kraft som är tillgänglig hos oss alla!
Att få jobba med dina styrkor och talanger är avgörande för arbetsglädje och motivation, men många känner sig osäkra på vilka talanger man verkligen har.

Under föreläsningen berättar Charlotte om varför talang inte alls är vad du tror och vilka avgörande faktorer som världens främsta talangforskare hittat hos de som blir bäst. Du lär dig hur du ska blir framgångsrik genom att hitta dina styrkor, din motivation, drivkraft och passion så att du kan utveckla dig själv och ditt liv på ett bra sätt och få ett roligare jobb och en bättre karriär! Du får också verktyg för att utveckla andras talanger.  

Charlotte Hågård guidar dig utifrån sin långa erfarenhet som karriärexpert och delar med sig av matnyttiga tips, verktyg och intressanta exempel ur verkligheten. Du får inspiration till att skapa en bild av hur ditt arbetsliv ska se ut för att passa dina behov och din personlighet.

BOKA CHARLOTTE?  Kontakta henne här>>

charlottes övriga föreläsningar

Genom åren har Charlotte föreläst väldigt mycket, här kommer ett urval av  olika föreläsningar hon hållit.

INSPIRATION

 • Stick ut! Bygg ditt personliga varumärke
 • Bli din egen coach
 • Alla har talang! Hitta dina talanger och passioner! 
 • CV´t som ingen kan motså
 • Personlig profilering och marknadsföring
 • Hur du blir en framgångsrik jobbsökare
 • Jag AB
 • Bli en stjärna på att marknadsföra dig själv!

 
KARRIÄR /COACHING

 • Hitta din talang och skapa din utvecklingsplan
 • Skapa din karriärplan och sätt den i verket
 • Karriärplanering - steg för steg
 • Karriärtrender
 • Karriärvägledning i skolan / Hvordan lyckes med karrierevejledning i skolen - strukturerte metoder
  (Sverige & Norge)
 • Vinn rätt jobb  - seminarium om att hitta rätt jobb

 
LEDARSKAP

 • Att behålla nyckelmedarbetare
 • Hur vinner du kriget om kompetensen?
 • Employer branding
 • Samtalsmetodik och kommunikation för chefer
 • Chefen som karriärcoach / Chefen som coach
HR-OMRÅDET
 • HR som internkonsult och förändringsledare
 • Internkonsultrollen och värderingar
 • Att bryta konservativa rekryteringsmetoder
 • Rekrytera rätt!
 • Webbaserad karriärplanering- det nya verktyget för ledar- och medarbetarutveckling.

 
INTERNATIONELLT

 • Career planning and coaching
 • Stand Out on LinkedIn - build your personal brand
 • Stand out! Build your personal brand and visibility - for Career Professionals at School & Universities

föreläsningskunder

organisationer och universitet

sagt om charlotte

"Genom sin genuina och ärliga känsla för människor med en profession som är utöver det vanliga är en föreläsning med och av Charlotte Hågård oförglömlig, den sätter definitivt spår hos alla. Det har satt spår på Fredells och det blir en upplevelse som sprider kunskap lång tid efter en föreläsning. Jag har anlitat Charlotte vid ett flertal tillfällen i samband med chefskonferenser, ledningsgrupp och många olika sammankomster med medarbetare. Vi har höjt kompetensen samtidigt som vi har fått med oss verktyg till vardagen igen".
 
Carina Troedsson HR-chef / Kvalitetsansvarig Fredells Byggvaruhus.

"Charlotte är en underhållande och inspirerande talare. Inför samtliga chefer i Stockholmsregionen har Charlotte Hågård hållit bejublade förläsningar om talanger, givit oss kraftfulla tankeställare som har hjälpt oss att behålla våra största talanger längre än vad vi fått göra annars. Vill man ha förändring så krävs mod, tålamod och vilja - allt detta ger Charlotte Hågård näring och verktyg. Vi kan varmt rekommendera Charlotte Hågård till de organisationer som aktivt väljer att jobba med sin kompetensförsörjning och talanghantering."
 
Mona Kiflu Palm, personalchef, Skatteverket Stockholmsregionen

"Kloka ord, en outsinlig källa av kunskap kring karriärcoachning och en smittande entusiasm som ger åhöraren energi och lust att utforska sina egna talanger . Charlotte Hågård är en föreläsare som talar om de flestas favoritämne – om dig, dina talanger, din framtid och verktygen som hjälper dig att nå dina mål och förverkliga dina drömmar. Hennes budskap är att alla är en stjärna – och själv strålar hon på författarhimlenJ"
 
Sylvia Buddembaum Personalchef Lidl

Tack för en jättebra och peppande föreläsning på folkuniversitetet i måndags kväll! Kände mig supermotiverad och åkte direkt hem och började för första gången titta runt lite mer på Linkedin sidan, påbörjade en del justeringar av min profil och la in ett foto!
Jag verkar i en bransch som ligger lite efter i användandet av detta media som verktyg för rekrytering (filmbranschen) men uppskattade mycket det exempel du tog upp som refererade just till hur ett filmteam sätts samman.
Hur som helst har de små ändringar jag gjort påverkat på något sätt för jag har sedan i måndags haft flera nya besök på min sida redan! (Tips-Arbetsförmedlingen kultur skulle behöva ta in dig som coach!)

Anledningen till att jag skickade en kontaktinbjudan till dig var dels för att tacka för inspirationen du gav, men också för att höra om du reflekterat (det har du med säkerhet) kring varför det är nästan uteslutande kvinnor dom kommer på den här typen av föreläsning. Vad säger det om oss kvinnor och vad säger det om männen?
Spännande fråga tycker jag. Förstår om du inte har tid för något längre svar men kanske har du redan skrivit om just denna fråga i något annat sammanhang och kan länka till det.Nu har jag anmält mig till din nästa föreläsning den 13/10 och ser fram emot den.  
Pernilla Olsson, art director, scenograf och production designer i filmbranschen. 

Charlotte är en fantastisk inspirerande person. Hon har en gedigen  kunskap inom karriär och ledarskap samt att förstå vilka nya trender som är på gång inom området. Den nya boken ”Stick ut!” ligger helt rätt i tiden!

Kristin Widell, HR Director, Combitech AB

"Åh vad kul att höra lite östgötsk dialekt och din humor! Kanon – och väldigt strukturerad!"
 Maria Klingefjord (sagt efter föreläsning Bli din egen coach på Folkuniversitetet)