Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få 8 tips för framgångsrikt nätverkande på Linkedin nu!

min story

Charlotte arbetar som LinkedIn-expert, karriärcoach, chefsutvecklare, internationell föreläsare, specialist inom personligt varumärke och är författare till flera populära och bästsäljande karriärböcker.

"1992 grundade jag New Start, Sveriges första karriärrådgivningsföretag. Vi var först i Sverige med att tillhandahålla en strukturerad metodik för karriärcoaching och att erbjuda “individuell karriärrådgivning till alla”. 

Inspirationen till tjänsterna och metodiken kom från Australien, där ett tidigt samarbete med pionjären och karriärgurun Paul Stevens gav oss en flygande start.

Jag startade Newstart förlag redan 1993 som en plattform för att ge ut intressant litteratur inom karriärområdet - marknaden inom denna bokgenre var ovanligt tom i Sverige. 1998 startade jag School for Counsellors - den första karriärrådgivar-utbildningen i Skandinavien. Många stora företag började bli intresserade av att lära sig vår metodik och behovet av kompetens inom området var stort. 2003 etablerade jag Karriärcoachakademin - Sveriges största arrangör av karriärcoach- och metodikutbildningar inom området."

CHARLOTTE HÅGÅRD är pionjär inom karriärutveckling i Sverige. I över 25 år har hon arbetat som karriär- och chefscoach med fokus på karriärfrågor, organisations-, ledar-och individutveckling, förändringsprocesser, metod- och konceptutveckling, föreläsningar och seminarier. Under åren har Charlotte mött och väglett tiotusentals chefer, medarbetare, rådvilla jobbsökare, karriärbytare, studenter och människor från de flesta yrkesgrupper, branscher, åldrar och bakgrunder.

Charlotte är expert på LinkedIn och personlig marknadsföring, ofta intervjuad i media som expert på karriär- och ledarskapsfrågor och har varit både krönikör i DN och karriärexpert i TV4. Hon har även skrivit flera bästsäljande karriärböcker, bl. a. Stick ut!, Alla har talang – hitta och utveckla din och andras potential (Forum),CV-boken – konsten att marknadsföra din kompetens, Jobbsökarboken- 12 snabba steg till ditt nya jobb,  Bli din egen coach – en handbok i livs- och karriärplanering, Ansökningsboken, ”Jobbsökarens Verktygslåda – en arbetsbok för att hitta rätt i yrkeslivet”

Innan åren som karriärcoach och entreprenör, arbetade Charlotte som headhunter och rekryterare i 5 år, samt inom PR och marknadsföring i Australien och USA.

Charlottes motto är:
"Lägg din energi på rätt saker! Livet är för kort för att jobba med fel saker och ha tråkigt på jobbet!” 

Sagt om charlotte

loading...