Välkommen till min karriärblogg

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få min gratis karriäranalys som present!

Vad är egentligen en linkedIn-profil?

Trots den snabba utvecklingen är det fortfarande många som inte riktigt vet vad man ska använda LinkedIn till. Du kanske har lagt upp en profil och lagt till några gamla skolkompisar och kollegor precis som på Facebook och Twitter. Men sen då?
Din profil är en kombination av ett virtuellt visitkort, ett cv och en hemsida där du dels kan marknadsföra dig själv, dels bygga ett stort professionellt nätverk. För att lyckas på LinkedIn måste du dock lägga tid och kraft på en riktigt bra profil och sedan uppdatera den kontinuerligt.
Se din LinkedIn-profil som navet i din identitet på nätet. Allt om dig online ska leda till din profil och uppmuntra rätt personer att kontakta dig eller bjuda in dig till sitt nätverk. Du har således en egen personlig karriärsida som du har tillgång till när du loggar in på sajten. Förutom att publicera personlig information om ditt nuvarande och tidigare jobb, utbildning och andra personliga färdigheter, kan du också gå med i intressegrupper, följa företag, dela statusuppdateringar, söka efter nya affärskontakter och mycket mer.

En intressant trend i dag är att många inte längre skickar in ett traditionellt cv när de söker jobb utan istället hänvisar till sin LinkedIn-profil.
Eftersom din profil är ett levande virtuellt dokument, växer din profil vartefter du utvecklas.

Vill du ha fler karriärtips? Här finns några blogginlägg som kan intressera dig.
Första intrycket av dig fås allt oftare online
Skillnaden mellan ditt CV, ansökningsbrev och LinkedIn-profil
Vill du läsa mer om hur du lyckas på LinkedIn? Min bok "Stick ut på LinkedIn" hittar du här samt i alla internetbokhandlare.

Företag ser om sitt eget hus, inte ditt. Även om din uppgift är att hjälpa din arbetsgivare att bli framgångsrik, måste du se till att även du blir det. Det är du som sitter vid spakarna och du måste själv se till att komma dit du vill. Om du inte utvecklas och lär dig nya saker, utvecklas inte din karriär och till sist har ingen nytta av din förlegade kompetens.

Chefens roll är att stötta dig i din utveckling, därför finns träningskurser i utvecklings- och målsamtal, coaching och feedback för chefer. Men låt dig inte luras, det är du som är ansvarig för din egen kompetens- och karriärutveckling.

Råd till dig:
Sitt inte och vänta på att någon annan ska ge dig en karriärknuff.
Gör en plan och involvera din chef och andra i din utveckling.

Läs mer om karriärtrender i min bok  Stick ut på LinkedIn!

I framtiden kommer kombinationen av ekonomiska behov, brist på arbetskraft och längre livstid hålla kvar människor i arbetslivet. Det innebär att du kommer att jobba med alla generationer, unga såväl som gamla. På vissa arbetsplatser kommer det att finnas människor födda under sex eller sju årtionden och som representerar fyra generationer.
Alla har uppfostrats i olika tidsanda, kommunicerar olika och har olika värderingar. I vissa branscher kommer välutbildade äldre medarbetare att tävla med nyutexaminerade studenter om mindre välbetalda jobb för att hålla sig kvar på arbetsmarknaden.

Råd till dig:
Lär dig samarbeta och kommunicera med alla generationer, både i verkliga livet och på nätet. Då kommer du att bli mer framgångsrik i jobbet, i karriären och i din personliga marknadsföring.

Läs mer i min nya bok "Stick ut på LinkedIn!"

I takt med att världen förändras, förändras också arbetsmarknaden. Fler personer än någonsin är anställda av bemanningsföretag då arbetsgivare vill ha flexibilitet. Framtidsforskare säger att den nya generationen (90-talisterna) kommer att ha mellan 8 och 13 jobb under sin karriär.

Företag säljs, slås ihop, effektiviseras eller läggs ner. Din avdelning kan flytta, ditt jobb försvinna eller läggas ut på entreprenad. Det kan svänga snabbt. Antingen försöker du hänga med i svängarna eller så tröttnar du och byter jobb, karriär eller arbetsplats. Det gamla hederliga begreppet livstidsanställning, som tidigare var högaktat, är idag helt förlegat.

Råd till dig:
När du vet hur den framtida arbetsmarknaden ser ut blir du mer förberedd. Se till att göra en karriärplan, för ju mer strukturerad du är desto mer flexibel kan du vara. Marknadsför din flexibilitet som en styrka och visa att du jobbar bra i föränderliga tider.

Läs mer om karriärtrender i min nya bok Stick ut på LinkedIn!

Om du vill lyckas i karriären idag måste du göra mycket mer än vad du är anställd för. Din arbetsbeskrivning är bara avstampet, det är vad du själv adderar som kommer att skilja dig från mängden. Håll dig uppdaterad och informerad, håll utkik efter intressanta projekt eller grupper som du kan vara med i och se till att kompetensutveckla dig så mycket som möjligt. 

Råd till dig: 
Positionera dig för intressanta utvecklings-möjligheter genom att hjälpa andra att lyckas, framförallt din chef. Bygg nätverk, se till att  leverera på en konstant hög nivå och var hela tiden redo när nya möjligheter dyker upp. 

Mer karriärtrender hittar du i min nya bok Stick ut på LinkedIn!

Alla har talang. Många vet dock inte vilka de talanger de har. Men vi är många som längtar efter att lära känna oss själva bättre och förstå våra unika förmågor.

Ett bra sätt att börja upptäcktsresan är att titta lite extra på saker som du gillar att hålla på med. Börja med att fråga dig själv: Vad tycker jag är kul? Vad vill jag helst lägga min tid på? Vad går lätt och smidigt för mig? Vilka förmågor har jag lätt för att använda? Eftersom dina talanger ofta utvecklas genom att du håller på med sådant som du gillar om och om igen har du kanske redan upptäckt förmågor som du använt hela livet på olika sätt. I det arbete, de arbetsuppgifter och aktiviteter du dras till avslöjas dina talanger. 

Genom att våra talanger kommer så naturligt för oss har vi ofta svårt att se att det är något unikt med oss själva. Våra talanger känns så naturliga att de verkar vara sunt förnuft. I själva verket är det sätt du ser på världen helt unikt. Ditt återkommande mönster av känslor, beteenden och reaktioner styrs av ditt mentala länksystem. Ett bra sätt att upptäcka dina talanger är att hålla noga koll på dina egna reaktioner i situationer som du möter. Dina omedelbara och spontana reaktioner ger dig ledtrådar. De visar på dina starka mentala länkar, dina talangstigar. 
Osynliga talanger dyker upp överallt. Din talang visar sig överallt där du är: hemma, på jobbet och under dina fritidsaktiviteter. Om din talang är att organisera, organiserar du med stor sannolikhet ditt skrivbord, olika projekt, dina garderober och andra människors förehavanden, om du bara fick. Om du är en problemlösare, har du säkert upptäckt många frågor både hemma och på jobbet som behöver lösas. Din naturliga talang kommer så lätt att du antar att alla har samma förmåga som du. 

5 tips som hjälper dig att hitta dina talanger 

1. Notera när du mår bra av att göra någonting. Kanske känner du massor av energi när du får nätverka och bygga relationer med andra men är helt orkeslös när du betalar räkningar? Håll reda på de aktiviteter du njuter av kontra de som du känner dig tvingad att göra. 

2. Hitta olika sätt att få göra mer av det du gillar. Hitta aktiviteter och projekt där din bästa talang kommer till användning. 

3. Be om positiv feedback från andra. Fråga: Vad gör jag riktigt bra? Vad verkar enkelt för mig? När verkar jag trivas som bäst och njuta av mitt arbete? 

4. Lär andra hur de kan dra nytta av din bästa talang. Om du är en person som gillar att ge konkreta svar på komplexa problem, låt andra få veta det. Berätta om hur du kan bidra och hur du kan stå till tjänst i olika situationer. 

5. Håll fast vid din talang. Det är lätt att bli distraherad och avledas genom andra aktiviteter som behöver göras. Det krävs disciplin för att hålla fokus på det du gör bäst. 

Bär du på en längtan att våga förverkliga en affärsidé? Har du redan ett bolag men har nya affärsidéer som måste ut? För att ta steget krävs mod. Här ger Driftig.nu:s expert inom Karriär, Charlotte Hågård, sju tips till dig som står där och funderar och behöver lite råg i ryggen för att våga ta steget.

Jag har varit entreprenör i 22 år och inte ångrat mig en enda dag. Jag har aldrig tänkt tanken på att växla upp till en anställning igen, jag älskar min frihet och självständighet. Men resan har varit fylld av erfarenheter som jag har lärt mig av och vill därför dela med mig av sju tips som kan hjälpa dig på vägen.

1. Välj en affärsidé du brinner för
Vad skulle du göra utan att ens få betalt för det? Du kommer att behöva älska det du gör för att klara av alla ups and downs som företagare. Marsha Sinetar, en välkänd amerikansk inspirationsförfattare skrev succéboken ”Do what you love – the money will follow”. Det tror jag på. Men du behöver en pengaplan också.

2. Gör en budget 
Hur länge klarar du dig utan inkomst? 8-12 månaders lön behöver du kunna finansiera på annat sätt än ur bolaget. Det tar tid att börja tjäna pengar.

3. Bestäm målgrupp 
Vem ska köpa dina tjänster eller produkter? Vem kommer att älska det du erbjuder? Varför kommer de att vilja köpa ditt erbjudande? Gör en A, B och C lista med olika målgrupper. Ålder, kön, utbildning, geografi, behov.

4. Sätt prislappen 
Bestäm priset och våga stå för det. Om du är osäker, fråga runt bland dina vänner. Det gjorde jag – den första karriärkursen körde jag för 4 av mina kompisar som betalade 500 kr / person mot att jag fick feedback på innehåll, upplägg och marknadspris. De hjälpte mig att höja priset med 2000 %.

5. Välj marknadsförings- och säljkanal 
Hur ska du marknadsföra ditt erbjudande? Idag har du stor hjälp av Internet, gör en plan direkt för i vilka sociala media du ska synas. Hur ska man köpa dina varor? Fysiskt? På nätet? Regeln är: Syns du inte, finns du inte. Tänk igenom och sätt fart!

6. Skaffa en mentor 
Vem beundrar du? Vem har lyckats med att bygga ett företag som skulle kunna hjälpa dig med alla dina frågor? Själv startade jag bolag med en kompanjon som drivit bolag ett par år före mig. Det var en stor hjälp. Välj någon som har varit framgångsrik som egenföretagare som du kan lära dig från. Känner du ingen, kanske du känner en revisor. De har jobbat med många småföretag och har massor av erfarenheter att dela med sig av.

7. Sätt fart!
Vad väntar du på?