Newstarts historia

Charlotte grundade New Start 1992 som Sveriges första karriärrådgivningsföretag. Vi var först i Sverige med att utveckla en strukturerad metodik för karriärcoaching och att erbjuda “individuell karriärrådgivning till alla”.  

Inspirationen till tjänsterna och metodiken kom från Australien, där ett tidigt samarbete med pionjären och karriärgurun Paul Stevens gav oss en flygande start.

New Start förlag startades redan 1993 som en plattform för att ge ut intressant litteratur inom karriärområdet - marknaden inom denna bokgenre var ovanligt tom i Sverige.

1998 startade jag School for Counsellors - den första karriärrådgivarutbildningen i Skandinavien. Många företag började bli intresserade av att lära sig det vi kunde och i vår första utbildning hade vi personal från 7  av Sveriges största företag. 2003 etablerade jag Karriärcoachakademin för utbildningar av karriärcoach- och metodikutbildningar. 

I maj 2018 var resan med Newstart klar. Jag var redo för en ny start och företaget såldes. Min resa som föreläsare, författare, coach och entreprenör fortsätter men i andra former. Om det jag gör idag kan du läsa om på den här hemsidan!