Livs-och karriärplanering

Vill du utvecklas i ditt jobb och karriär? Vill du göra något annat men är osäker på vad? Behöver du vässa ditt CV och LinkedIn-profil och sätta nya mål i livet och karriären? Då har du kommit rätt.

En livs- och karriärplanering hjälper dig att analysera dig själv och vad som är viktiga variabler för ditt välbefinnande i livet och karriären. Du får tillfälle att överväga möjliga utvecklingsvägar och fatta beslut som rör din nuvarande livs- och arbetssituation. Utifrån detta kan du utveckla en personlig handlingsplan som känns meningsfull och intressant.

vad innebär livs- och karriärplanering?

För många av oss är jobbet en stor källa till glädje och utveckling. Men det kan också vara en källa till oro, stress och missnöje, vilket lätt påverkar hela livssituationen. För att komma vidare kan personlig karriärcoaching hjälpa dig att få struktur på dina tankar
och idéer och sätta nya mål.

I våra livs- och karriärprogram får du hjälp med att inventera dig själv och reflektera kring din egen livs- och arbetslivssituation. Det blir ett perfekt tillfälle för dig att ett strukturerat sätt reflektera kring dig själv, var du står just nu, var du har varit och vart du vill.  Vid din sida har du en erfaren person som bara har fokus på DIG och din framgång.

Livsplanering handlar om att få helheten att fungera, att ha plats för hela livet. Det som händer oss i privatlivet tenderar att spilla över på yrkeslivet och vice versa. Här gör du en inventering och en plan.

Karriärplanering har fokus på yrkeslivet och syftar till att hjälpa dig att hitta rätt, sätta nya mål och nå dem.

Personlig livs- och karriärcoaching är rätt för dig om du vill 

  • utvecklas i ditt yrkesliv men känner att du står och stampar  
  •  göra något annat men inte vet vad
  • sätta nya mål i yrkeslivet
  • få bättre balans i livet, stressa mindre och må bra
  • få bättre självinsikt och kartlägga din egen kompetensprofil
  • sikta högre, och ta nästa kliv i karriären, kanske som chef
  • hitta alternativa möjligheter internt eller externt 
  • bli bättre på att marknadsföra dig själv i en CV, LinkedIn-profil eller vid en intervju
  • bli en mer effektiv jobbsökare 
Ditt coachingprogram

I ditt coachingprogram tar vi fasta på dina individuella förutsättningar och lägger upp ett program som passar just dig. Vårt uppdrag är att hjälpa dig att lyckas med din målsättning. Det gör vi dels genom en mycket välbeprövad och strukturerad metodik och dels genom att stötta och coacha dig i din utvecklingsprocess.
Din utveckling är vår passion!

Så här går det till

Skicka in din intresseförfrågan här så ringer vi upp dig.  Du kan boka karriärcoaching per timme, 5 eller 10 timmarsprogram. Vi har även 6 och 12 månaders-upplägg.

I ditt program ingår personlig coaching (via möte eller telefon/Skype) och arbetsboken "Livs- och Karriärkompassen".   

Våra klienter går både kortare upplägg och längre program. Vår process är mycket strukturerad, med många verktyg. Vår beprövade metodik, Nystart-modellen för karriärplanering, består av tre steg, Inåt, Utåt, Framåt, som börjar med ett inledande kartläggningssamtal där vi går igenom din situation, behov och bestämmer rätt upplägg för dig.

Din karriärcoach
En karriärcoach är din personliga samtalspartner med lång erfarenhet från arbete med människor och organisationer i förändring. Vi har gedigen erfarenhet från olika branscher och befattningar i näringslivet både i Sverige och internationellt. 

strukturerad metodik hjälper dig att komma snabbare framåt

Nystart-metoden är utvecklad av Charlotte Hågård och bygger på 25 års erfarenhet av nära 50 000 människors utvecklingsprocesser i olika faser av yrkeslivet. Modellen och metodiken är testad och beprövad under mer än 25 år i både statliga och privata organisationer med människor i alla åldrar och bakgrund.

Metoden bygger på strukturerad analys och en tre-stegsprocess där du använder olika unika typer av verktyg, övningar och arbetsmaterial. Under ditt program jobbar du även med hemuppgifter.

karriärböcker

Charlotte Hågårds inspirerande  karriärböcker passar alla
Charlotte Hågårds inspirerande karriärböcker passar alla

Charlotte Hågård  har skrivit ett antal populära och bästsäljande karriärböcker, däribland Stick ut på LinkedIn! Så blir du framgångsrik;  Alla har talang; Jobbsökarboken; Bli din egen coach; Ansökningsboken och CV-boken.

Böckerna är lätta att ta till sig, välstrukturerade, inspirerande och ett bra sätt att komma igång! 

E-kurser karriär

Utvecklas i din egen takt och på dina egna villkor!  Charlotte kommer inom kort att erbjuda olika e-kurser inom karriärutveckling där du i lugn och ro kan jobba med din personliga och professionella utveckling när du vill. Mer information kommer!